2010. máj. 30.

Spenótos harcsafilé




Hozzávalók 2 személyre: 2szelet harcsafilé, 2szál újhagyma, 4gerezd fokhagyma, pár levél spenót, vaj, só, bors, szerecsendió

A harcsaszeleteket kivajazott hőálló tálba fektetem, sózom, borsozom. Rákarikázom az újhagymát, a fokhagymát nagyobb darabokra vágva egyenletesen elosztom. A szeleteket beborítom spenótlevelekkel, megszórom szerecsendióval. Teszek rá pár darab vajat, lefedem alufóliával, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25percig sütöm. Leveszem az alufóliát, majd 1-2percre még visszatolom a sütőbe. Natúr rizzsel és petrezselymes-chilis salsa-val tálalom.



Natúr rizs, ahogy én készítem:

a rizst kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni. Kevés sót és mennyiségtől függően babérlevelet teszek bele. Előzőleg a rizst nem pirítom le olajon, így sokkal könnyebb a gyomornak,- és szerintem finomabb is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése