2010. máj. 26.

Töltött padlizsán




Hozzávalók két személyre: 1 közepes méretű padlizsán, 2 kisebb konzerv tonhal, friss spenótlevelek, fokhagyma, sajt ,só, bors, szezámmag, olaj
A padlizsánt megmossuk, félbevágjuk és kikanalazzuk a húsát, úgy, hogy fél centiméter vastagon maradjon benne mindenhol. A kikanalazott padlizsánhúst apró darabokra vágjuk. A fokhagymát feldaraboljuk és kevés olívaolajon a padlizsánnal együtt megfuttatjuk. A spenótleveleket kb.1centi vastag csíkokra vágjuk, majd a tonhallal együtt a padlizsánra szórjuk. Sózzuk, borsozzuk. Pár percig együtt sütjük, míg a spenót kissé összeesik. 10percre félretesszük kicsit hűlni.
Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a padlizsán csónakokat, majd belekanalazzuk a tonhalas-padlizsános tölteléket. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, meghintjük szezám maggal. Lefedjük alufóliával (vigyázzunk a sajthoz ne érjen hozzá, mert sütéskor hozzátapad), 20percig így sütjük, további 5percig sütjük fólia nélkül is, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése