2010. máj. 26.

Ázsiai zöldséges tészta




Fűszerek: gyömbér, fokhagyma, koriander mag, mustármag, fekete bors, fehér bors, ánizskömény,édeskömény, őrölt római kömény, zöld kardamom, szerecsendió
A fűszereket forró, száraz(!) serpenyőben megpirítom, félreteszem.
Szószhoz: darált paradicsom, chili(vagy erős paprika krém), cukor, só, almaecet, citromlé, reszelt citromhéj, sötét szójaszósz, aszalt szilva,- az alapanyagokat turmixgépben jól összeturmixolom.
Kínai tésztát leforrázom, állni hagyom. Ha ez nincs otthon, jó a spagetti is. Ez utóbbit harmadokra tördelem, enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm.
Zöldségek: póréhagyma, sárgarépa, fafüle gomba, bambuszrügy, babcsíra, pritaminpaprika, zöldborsó-hüvely, esetleg kevés fehér káposzta
A zöldségeket hosszú, vékony csíkokra szeletelem,- kivéve a babcsírát, és a borsóhüvelyt... A wokot erősen felforrósítom, teszek bele kevés olíva olajt. Ha felhevült beleszórom a zöldségeket, a fokhagymát, gyömbért és a fűszereket, pár percig sütöm, de csak annyira, hogy még ropogós maradjon! Ráöntöm a szószt, kicsit még együtt sütöm, hogy összeérjen,- ez kb. 3perc alatt megtörténik. Végül összekeverem a tésztával, azonnal forrón tálalom! Aki szereti, megszórhatja pirított szezámmaggal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése