2010. máj. 27.

Rikottás-spenótos rakott tészta

Hozzávalók: spenót, fokhagyma, ricotta, penne, keménysajt,- ne sajnáljuk, bátran elsokallhatjuk,- pici só,- tényleg csak pici, mert a sajtok elég sót tartalmaznak! , egy kevés őrölt fehér bors, egy kis darab piros pritamin vagy kaliforniai paprika(ez el is hagyható),szerecsendió, olívaolaj

Lehetőség szerint friss spenótot használjunk, ebből a legfinomabb, ha mégsem tudunk beszerezni, megfelel a mirelit is. Ha hozzájutunk friss medvehagymához, a spenót felét kiválthatjuk ezzel, így még finomabb, még egészségesebb ételt kapunk.

A fokhagymát vékonyan felszeletelem, kevés olajon átsütöm, de csak annyira, hogy meg ne barnuljon. A paprikát kicsi, kb. 1x1-es kockákra vágom, hozzáadom a fokhagymához. Majd rászórom a spenótleveleket,- nem kell összevágnunk vagy szabdalnunk, a fonnyasztás során úgyis összeesik. Pár percig párolom, majd lehúzom a tűzről, sózom-borsozom Hagyjuk egy picit hűlni. Majd belekavarom a ricottát, ha túl száraz lenne az egyveleg, tegyünk bele egy kis tejfölt. Az előzőleg megfőzött tésztával összeborítom, kivajazott tűzálló tálba öntöm, tetejét bőségesen megszórom reszelt sajttal, megszórom szerecsendióval, kicsit meglocsolom olívaolajjal. Közepesen forró sütőben kb. 20percig sütöm. Melegen és hidegen is finom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése