2010. máj. 26.

Sárgarépa-krémleves kínai tésztával és halgombóccal




A tésztát leforrázom, félreteszem.
A halgombóchoz összeállítom az alapot: jó minőségű tonhalkonzervet összegyúrom pici sóval, fehér borssal, chilivel, egy darab teljes kiőrlésű zsemlével (vagy egy szelet kenyérrel), hozzáütök egy tojást, az egészet jól összekeverem, majd kb.20percig állni hagyom.
A krémleveshez a répát összevágom, majd annyi vízben, hogy épp csak ellepje, megfőzöm. Ha kicsit megpuhult, az egészet átöntöm egy mixerbe, sózom, borsozom. Ez már így is finom lenne, de én teszek bele egy kiskanál kurkumát, őrölt kardamom magot, almaecetet, és jól összeturmixolom.
A halas kufircból ping-pong labda nagyságú golyókat formázok, majd forró olajban szép világosbarnára sütöm. Lehetőleg ne süssük túl sokáig, mert sokat veszít az ízéből.
Tálalás: tányérba teszek egy adagot a tésztából, erre rámerem a krémlevest, majd erre ültetem a kis halgolyókat. Frissen fogyasztva nagyon finom és tápláló étel.
A halgombócokat elkészíthetjük csak úgy magában is, akár hidegtálakon is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése