2010. máj. 30.

Hagymás halraguval töltött batyu



Hozzávalók 4darabhoz:

1cs (500g) leveles tészta, tojás, 1/2kg halfilé ( cápaharcsát –pangasius- használtam), 1közepes fej lilahagyma, 1szál póré, ½ fej fokhagyma, só, fehérbors, darált chili, szezámmag, vaj


A hagymákat felaprítom, kevés vajon üvegesre párolom. Hozzáadom a kockákra vágott halat, majd lefedve megpárolom. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a borsot és a chilit, kicsit megsózom, és kb.2percig még főzöm. Félreteszem hűlni, a leveles tésztába nem ajánlott forrón beletenni, mert szétszakad.

A tésztát kinyújtom, majd vágok belőle 4 db négyzetet, egy négyzet kb.25*25cm-es legyen. Minden négyzet közepére halmozok egy adagot a halraguból, majd úgy, mint a túrós táskát, bezárom a batyukat. Tetejüket megkenem tojással, megszórom szezámmaggal. Hőálló tálba teszem őket, kis távolságot hagyva közöttük, mert a tészta megnő sütés közben. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25-30percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése