2010. máj. 27.

Spenótos saláta




Ez a finom saláta könnyen és gyorsan elkészíthető. Kitűnő tavaszi ebéd vagy vacsi lehet, akár magában vagy pirítóssal.
Hozzávalók: zöldsaláta, friss spenótlevél, hónapos retek, kemény sajt, paradicsomlé, citromlé, só, szezámmag, lenmag
A saláta leveleket nagyobb darabokra tépem, a retket felkarikázom. Ezeket a spenótlevelekkel együtt egy tányérra halmozom.
Elkészítem a szószt. Kevés paradicsomléhez citrom levét facsarom (nem kell sok, pár csepp elég), kicsit megsózom. Ízlés szerint tovább fűszerezhető,- de nem szükséges, hiszen a friss zöldségfélék elég ízesek. A szószt a salátára öntöm, megszórom reszelt, vagy hosszabb csíkokra vágott sajttal. Meghintem szezámmaggal és lenmaggal. Frissen tálalom.

A szószt nagyobb tételben is elkészíthetjük előre, kis üvegekben hűtőben sokáig eláll.
Paradicsomos szósz helyett használhatunk extra szűz olíva olajt, vagy egyéb szószt, amihez kedvünk van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése