2010. jún. 3.

Spenótos rizottó

1csésze rizs, spenótlevél tetszőleges mennyiséggel, 5-6gerezd fokhagyma, római kömény, szerecsendió, bors, só, sajt

A rizst annyi vízben, hogy éppen ellepje, kicsit áztatom. Közben a fokhagymát megpucolom, felaprítom. A spenótleveleket kisebb darabokra vágom.

A rizst felteszem főni, kicsit sózom. Beleteszem a fokhagymát. Állandóan kevergetem, a folyadékot folyamatosan pótolva. Én sima vizet használtam. Mikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, beleteszem a spenótot, fűszerezem. Ha a spenót is összeesett, belekeverem a sajtot. A legjobb a parmezán lenne, de nekem ez most nem volt otthon, ezért sima trappistát használtam. Így is nagyon finom volt!

A rizottó akkor jó, ha enyhén folyós az állaga.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése