2010. máj. 27.

Spenótos cukkíni üvegtésztával




Hozzávalók 2-3 adaghoz: 2db kb.20dkg-os cukkíni, 15dkg friss spenótlevél, 1közepes lilahagyma, 3szál újhagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 2csomag(2*100g) üvegtészta, só, fehérbors, olaj

A cukkíniket alaposan megmosom, végeiket levágom, majd először hosszában félbevágom, aztán 5mm szélesen felszeletelem. A lilahagymát, újhagymát és a fokhagymát megpucolom, vékonyan felaprítom. A spenótot alaposan megmosom, ha túl vastag az levél ere, akkor kivágom, majd az egészet vékonyan felcsíkozom.
Az üvegtésztát leforrázom, 8-10percig állni hagyom,- ez idő alatt a cukkíni sütéssel is elvégzünk, nem kell neki sok idő, jó akkor, ha még kicsit ropogós marad.
Wokban, vagy nagyobb serpenyőben olajat hevítek, rászórom a hagymákat, üvegesre párolom őket. Rászórom az összevágott cukkínit, kicsit sütöm, majd hozzáadom a spenótot. Sózom, borsozom. Addig sütöm, míg egy kicsit összeesik. Kiszedem a wokból az egészet egy tálba, melegen tartom. A tésztát leszűröm, majd a cukkíni szaftjában átforgatom. Ha túl kevés lenne a szaft, minimális (0,5dl) vízzel felengedhetjük. A tésztát óvatosan forgassuk a forró serpenyőben, ne törjük nagyon össze! Tálaláskor teszek egy adag tésztát a tányérra, majd rámerek egy adag cukkínit. Még forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése