2010. aug. 8.

Cukkínilepény




Hozzávalók kb.20*30cm-es sütőformához:
1közepes, zsenge cukkíni, 4gerezd fokhagyma, 1közepes lilahagyma, 4db tojás, 1dl tejföl, 10dkg reszelt sajt, só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió, olaj, vaj, 1ek teljes kiőrlésű liszt

A cukkínit alaposan megmosom, hosszában kettévágom, a belső szivacsos részt kivájom, vékonyan felszeletelem. A hagymákat megtisztítom, a lilahagymát előbb félbe, majd vékony szeletkre vágom, a fokhagymát felaprítom. Serpenyőben olajat forrosítok, majd az egészet kissé átsütöm. Sózom, borsozom.
A tojásokat felverem, belekeverem a tejfölt. Pici sót és reszelt szerecsendiót teszek bele.
A sütőformát vékonyan kivajazom, megszórom liszttel, majd beleöntöm a hagymás cukkínit, erre öntöm a tojásos keveréket. A tetejét kirakom vékonyra szeletelt paradicsommal, bazsalikommal fűszerezem, majd bőségesen megszórom reszelt sajttal.
Előmelegített, közepesen forró sütőben kb.20perc alatt elkészül. Lefedni nem kell, hogy a felesleges folyadék távozhasson. Addig kell sütni, míg a sajt kicsit megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése