2010. júl. 26.

Wokban sült patisszon és cukkíni quinoával



Hozzávalók 2 személyre: 1dl quinoa, 1db kisebb patisszon, 1db kisebb cukkíni, 3db közepes paradicsom, 2cm-es gyömbérdarab, 1fej lilahagyma, 5gerezd fokhagyma, babérlevél, reszelt citromhéj, 1/2 citrom leve, ánizskömény, fehér bors, 2ek Worchester-szósz, 1/2kiskanál őrölt római kömény, 1tk koriander mag, olaj, só

A quinoa-t kétszeres mennyiségű vízben, takarék lángon felteszem főni. Egy csipet sót és 2db babérlevelet teszek bele.
A lilahagymát és a fokhagymát megtisztítom, vékony szeletekre vágom. A gyömbért alaposan letisztítom, majd lereszelem, vagy vékony csíkokra vágom.
A patisszont vékonyan meghámozom, felszeletelem kb.7mm szeletekre, magjától megtisztítom.
A cukkínit megmosom, ha még jó zsenge, nem kell meghámozni sem, csak két végét levágom, hosszában elfelezem, majd vékonyan, úgy mint a patisszont, felszeletelem.
Felforrósítom a wokot, 3ek olajat öntök bele, majd beleszórom a koriandermagot és az ánizsköményt, kicsit megpirítom. Beleteszem a gyömbért, lilahagymát és a fokhagymát, fél percig pirítom, majd hozzárakom a patisszont és a cukkínit. Addig sütöm, míg kicsit megpuhul, üveges lesz. Ekkor beleteszem a cikkekre vágott paradicsomot. Mikor a paradicsom kissé összeesik, beleteszem a fél citrom levét és reszelt héját és a Worchester szószt. Ízlés szerint sózom, borsozom, és megszórom római köménnyel. Még egy percig együtt sütöm, és a képen látott módon, vagy ahogy éppen tetszik, tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése