2010. aug. 15.

Sült uborka kagylóval és tepsis burgonyával


4-5db közepes uborka, 1fej fokhagyma, 2doboz kagyló lecsepegtetve, 1ek vaj, ½ kk koriandermag, ½ kk ánizskömény, 3ek szezámmag, ½ kk kurkuma, ½ kk fehér bors, kakukkfű, citromfű, 2ek világos szójaszósz, 1tk méz, 1csipet só, 1ek almaecet, 1ek citromlé, 1kisebb piros chili, 2cm-es gyömbér, 35dkg újburgonya, petrezselyem vagy zeller zöldje, olaj

A burgonyát alaposan megmosom, nagyobb cikkekre vágom, tepsibe teszem. Sózom, megszórom petrezselyem vagy zeller zölddel, meglocsolom olajjal. Alufóliával lefedve kb.15-20perc alatt megsütöm, leveszem a fóliát, majd a sütő legmagasabb hőfokán 3percig „utósütöm”.

Az uborkát meghámozom, hosszában félbevágom, 1cm-es szeletekre vágom. A fokhagymát és a gyömbért minél vékonyabbra felszeletelem.

Serpenyőben vagy wokban felmelegítem az vajat, beleteszem az uborkát, átforgatom a vajban, majd hozzáteszem a szezámmagot, koriander és az ánizst. 3-4percig sütöm, majd hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért. Pár perc sütést követően megszórom kurkumával, borssal és kakukkfűvel. A szójaszószt összekeverem a citromlével almaecettel, mézzel, chilivel és pici sóval, majd az uborkára öntöm. Beleteszem a lecsepegtetett kagylót. Magas hőfokon alaposan átsütöm az egészet, végül citromfűvel ízesítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése