2010. aug. 16.

Tárkonyos-tejfölös őzlábgomba


40dkg őzlábgomba, 1kis fej vöröshagyma, 4-5gerezd fokhagyma, só, bors, köménymag, koriandermag, 2 babérlevél, tárkony, ½ doboz tejföl

A gombát alaposan megtisztítom, a lemezek mentén csíkokra vágom,- vagy tépem, így talán könnyebb és gyorsabb is, mint késsel vágni. A vöröshagymát felaprítom, majd kevés olajon megpárolom, beleteszem a babérleveleket, köményt és a koriandert, 1percig pirítom. Ha üvegesedik a hagyma, hozzáadom a gombát. Lefedve addig párolom, míg összeesik, ekkor sózom, borsozom és hozzáadom a felaprított fokhagymát. Pár percig együtt párolom, majd a tejfölt apránként belekeverem. Végül meghintem friss, aprított tárkonnyal. Sima rizzsel tálalom.


Csak szakértő által vizsgált gombát fogyasszunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése