2010. aug. 9.

Paradicsomos cukkíni üvegtésztával




Hozzávalók 2-3személyre: 1cs üvegtészta, 1 közepes cukkíni, 3 közepes, húsos paradicsom, 1 piros kaliforniai paprika, 1közepes lilahagyma, 2cm-es gyömbér, ½ citrom leve és reszelt héja, olaj, só, fehér bors, koriander mag, 7-8 szem ánizskömény, 1kk őrölt római kömény, ½ kk kurkuma, ízlés szerint chili, bazsalikom, citromfű, 3ek szójaszósz, 1ek balzsamecet, 1tk méz, 2ek paradicsomszósz

Az üvegtésztát leforrázom, 7-8percig állni hagyom. Közben megtisztítom a zöldségeket. A hagymát előbb félbevágom aztán vékonyan felszeletelem. A gyömbért meghámozom, vékonyra vágom. A paprikát félbevágom, eltávolítom a magházat, majd vékony csíkokra szelem. A cukkínit hosszában kettévágom, majd hagymával és paprikával azonos méretűre felszeletelem. Ha a cukkíni kicsit erősebb, hámozzuk meg és távolítsuk el a magjait és a szivacsos részeket. A paradicsomot vékonyabb cikkekre szeletelem.

Felforrósítom a wokot, olajat teszek bele és átsütöm előbb a hagymát, koriandert, ánizsköményt, majd hozzáadom a gyömbért és a paprikát. 1-2percnyi sütés után hozzáadom a cukkínit, kb.5percig sütöm, hozzáadom a paradicsomot, ekkor kicsit megsózom, fűszerezem.(római kömény, kurkuma, bors, chili)

A szójaszószt kikeverem a balzsamecettel, mézzel, paradicsomszósszal, citromlével és reszelt citromhéjjal és a cukkínis egyvelegre öntöm és addig sütöm, míg a szósz a vizet elforrja és sűrűbb lesz. Végül megszórom bazsalikommal és citromfűvel.

Elzárom a wok alatt a gázt, és amíg még sistereg benne a cukkíni, belekeverem a leszűrt üvegtésztát, jól átforgatom. Forrón tálalom.


1 megjegyzés: