2010. okt. 10.

Sült gomba és articsóka lilahagymás-füstöltsajtos gesztenyepürével


Gomba- és gesztenyeszezonban ideális, nagyon finom és különleges étel.

Hozzávalók 2-3 főre:
-raguhoz: 50dkg csiperke, ½ üveg felezett articsókaszív, 4-5gerezd fokhagyma, só, fehér bors, kakukkfű, vaj
-gesztenyepüréhez: 25dkg gesztenye, 1közepes fej lilahagyma, szerecsendió, 0,7dl tejföl, 5dkg reszelt füstölt sajt, olaj

A gombát megtisztítjuk, egészben hagyjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, erre teszem a gombát és a fokhagymát. Lefedve párolom. 5perc elteltével, vagy mikor a gomba levet eresztett, hozzáadom az articsókát, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel, majd fedő nélkül addig sütöm, míg a szaft besűrűsödik.

A gesztenyét megfőzöm, megpucolom, majd krumplinyomón vagy bármilyen passzírozón áttöröm,- lehetőség szerint melegen tartom. A lilahagymát tisztítás után apró kockákra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Beleteszem a gesztenyét, alaposan elkeverem benne a tejfölt és a füstölt sajtot, pici szerecsendióval ízesítem. Folyamatosan kevergetve az egészet jól átmelegítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése