2010. okt. 2.

Céklás üvegtészta


Hozzávalók 2főre: 1csomag(100g) üvegtészta, 1közepes cékla, 1közepes sárgarépa, 1közepes lilahagyma, 1kisebb fej fokhagyma, 2db édes, piros kápia paprika, 1kisebb piros chili, 1cm-es gyömbérdarab, csipet só, bors, rozmaring, 1kk csípős curry keverék, 1ek citromlé, 3ek sötét szójaszósz, 1ek méz

Az üvegtésztát forró vízbe beáztatom. A céklát és a répát alaposan megtisztítom, lereszelem. A lilahagymát félbevágom, nagyon vékonyan felszeletelem, a fokhagymát felaprítom. A kápia paprikát hosszában félbevágom, vékonyra szeletelem. A chilit és a gyömbért felaprítom.
Felhevítem a wokot, kevés olajat teszek bele, majd előbb a paprikát és a lilahagymát átforgatom, ezután beleteszem a céklát, répát, fokhagymát , chilit, gyömbért. Sózom, borsozom, curryvel és rozmaringgal ízesítem. Pár percig sütöm, míg a répa a és a cékla kissé megpuhul. A citromlét összekeverem a szójaszósszal és a mézzel, céklás keverékre öntöm. A tésztát leszűröm, a vízből kb. 0,5dl visszatartok és a tésztával együtt a beleöntöm a wokba. Pár percig együtt sütöm, míg a víz felszívódik. Mivel még a wokban is fog felvenni vizet a tészta, az előáztatásnál ügyeljünk arra, hogy kissé még kemény maradjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése