2010. okt. 3.

Gyömbéres halragu gyöngyhagymával és bambuszrüggyel


Hozzávalók: 50dkg halfilé, 2cm-es gyömbér, 1kis fej lilahagyma, 4-5gerezd fokhagyma, 1-1 közepes piros és zöld kápia paprika, 5dkg bambuszrügy, 5dkg ecetes gyöngyhagyma, 1kisebb sárgarépa, só, citromlé, ½ kk római kömény, 1/4kk ánizsmag, 3ek szójaszósz, 1tk méz, 1ek almaecet, 2ek paradicsompüré, 1kk csípős paprikakrém, olaj

A halat besózom, meglocsolom citromlével, fél óráig állni hagyom. A gyömbért, sárgarépát, paprikákat, lilahagymát csíkokra vágom, a fokhagymát felaprítom.
A halat lecsepegtetem, felkockázom. Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a halat és a gyömbért, jól átsütöm, közben a fakanállal kissé összetöröm a halat. Ha jól átsült, félreteszem.
Felhevítem a wokot, kevés olajon átsütöm a lilahagymát, répát és paprikát, római köménnyel és ánizsmaggal fűszerezem. 2percig folyamatosan kevergetve sütöm. Hozzáadom a fokhagymát, gyöngyhagymát, bambuszrügyet, addig sütöm, míg minden átforrósodik.
A szószhoz összekeverem a szójaszószt, mézet, almaecetet, paradicsompürét és csípős paprikakrémet. Igény szerint kevés sót lehet tenni bele.
A halat hozzáadom a répás-bambuszos-gyöngyhagymás keverékhez, ráöntöm a szószt, és alaposan összeforgatom. Sokáig már nem kell sütni, max.1-1,5 perc.
Ízlés szerint ázsiai tésztával(képen), rizzsel, lapos kenyérrel, vagy amihez kedvünk van, azzal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése