2011. dec. 4.

Tökös-mákos rétes


Hozzávalók 4rúdhoz: 8réteslap(én készen vettem), 40dkg gyalult tök, 20dkg mák darálva, 5ek cukor, 10dkg mazsola rumba áztatva, búzadara, olvasztott vaj, tojás

A töltelékhez a tököt, mákot cukrot, kinyomkodott mazsolát, és 5 csapott evőkanál búzadarát összekeverek. A búzadara mennyisége attól függ, mennyire nedves az alapanyag!
Egy réteslapot nedvesített konyharuhára fektetek, megkenem vékonyan olvasztott vajjal, ráhelyezem a másik lapot. A lap egyik végét, ahova a tölteléket teszem, meghintem búzadarával, erre helyezem a tökös-mákos tölteléket, majd erre is hintek egy kevés darát. A réteslap két szélét behajtom, hogy a töltelék sütéskor ne lógjon meg, majd feltekerem a rudat, tepsire teszem. Ha elkészült a négy rúd, megkenem őket felvert tojás sárgával, pár helyen késsel megszúrom. Kb.25percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése