2011. dec. 4.

Kurkumás halgombóc pirított üvegtésztával


Hozzávalók halgombóchoz: 1 nagy tonhalkonzerv (sós lében), 2-3ek puffasztott amarant, 1kk kurkuma, só, bors, csípős paprika, aprított fokhagyma, fehér és fekete szezámmag
-         pirított tésztához: 1csomag(20dkg) üvegtészta, 1ek sötét szójaszósz, 1tk fekete mák

A halgombóchoz a tonhalat lecsepegtetjük, a szezámmagok kivételével, alaposan összedolgozzuk a hozzávalókkal, fél órát állni hagyjuk. Ezt követően evőkanálnyi adagokból, kis gombócokat formázok, amiket meghempergetek a szezámmag-keverékben. Az elkészült gombócokat tálalásig a hűtőben tartom.
A tésztát forró vízbe 7-8percig áztatom. Felforrósított serpenyőben a mákot pár másodpercig pirítom, majd hozzáadom a lecsepegtetett tésztát, fél percig együtt sütöm, majd hozzáadom a szójaszószt is, még pár másodpercig sütöm, majd leveszem a tűzről.
Tányérra teszek egy adag tésztát( a csomagban található mennyiség fele elég 1főre), majd teszek mellék a halgombócokból is. Ízlés szerint friss salátával kínálom.
Az étel érdekessége, míg a tészta forró, a halgombócok hidegek, nagyon jól kiegészítik egymást, egészen kiváló ízhatást produkálnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése