2011. dec. 4.

Ricottás spenóttal töltött tészta


Hozzávalók: spenót, ricotta, fokhagyma, fehérhagyma, só, fehér bors, vajas tészta, szezámmag, tojás, vaj

A fehérhagymát kockákra vágyjuk, kevés vajon megpárolom, hozzáadom a spenótleveleket, sózom, borsozom. 5perig párolom, majd hozzáadom az átnyomott fokhagymagerezdeket. Leveszem a tűről, kihűtöm. Hozzákeverem a ricottát.
Közben a vajas tésztát kinyújtom, egyik lapot a tepsibe fektetem, erre halmozom a spenótos-ricottás keveréket. A tetejét beborítom vajas tésztával, megkenem felvert tojás sárgával, meghintem szezámmaggal. Sütés előtt a tésztát megszurkálom pár helyen. 20percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése