2010. nov. 10.

Kapormártás sajtos kenyérkockákkal

1nagy csokor kapor, vagy fél tasak szárított, 5dl zöldségleves(ha ez nincs éppen, akkor víz is jó) 1kis doboz natur joghurt, 1csapott ek teljes kiőrlésű liszt, ½ kk fehér bors, só, 3-4szelet toast kenyér pirítva, 3-4 vékony szelet sajt(trappista, gouda v. edami)

A zöldséglében az aprított kaprot felforralom, kevés sóval, borssal ízesítem. A joghurtot simára keverem a liszttel, majd apránként adagolva, folyamatos keverés mellett a kaporhoz adom. Lefedem, újraforrásig főzöm.
A pirított toast kenyerekre ráterítem a sajtszeleteket, majd forró sütőben jól ráolvasztom. Deszkára teszem, 1*1cm-es kockákra vágom.
Mélytányérba teszek egy adag kapormártást, a közepére halmozom a kenyérkockákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése