2011. márc. 6.

Spenótlepény - liszt nélkül

Hozzávalók: 45dkg spenótpüré, fokhagyma, só, fehér bors, szerecsendió, 4tojás, szezámmag, vaj

A spenótpürét, ha fagyasztott, kiolvasztom, ha friss , leforrázom, pürésítem. Szűrőbe teszem, alaposan lecsepegtetem (ha túl nedves, nem sül meg kellőképpen, csak massza marad) Fokhagymával és a fűszerekkel ízlés szerint fűszerezem,- aki szereti, csípős paprikakrémet is tehet bele, illik hozzá!
A tojásokat felverem, összekeverem a spenóttal. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazok, beleöntöm a masszát. Tetejét szezámaggal megszórom( de el is hagyható) , előmelegít sütőben 20perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha megszúrva a kés kissé még spenótos marad. Felszeletelem, meleg tálalom. Natúr tejfölös túrót kínálok mellé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése