2010. nov. 1.

Halragu kölessel


Hozzávalók: ½ kg halfilé, 1kis fej fokhagyma, 2szál sárgarépa, 2szál paszternák, kis darab vaj, 1tk csípős currypor, só, bors, chili, tárkonylevél, kakukkfű, oregano, 8-10dkg köles, 3babérlevél

A kölest a babérlevelekkel, kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni.

A halat közepes kockákra vágom, picit megsózom, félreteszem.
A sárgarépát és a paszternákot vékonyan felkarikázom, a fokhagymát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztom a vajat, beleteszem előbb a sárgarépát, pár percig sütöm, majd hozzáadom a fokhagymát és a paszternákot. Lefedve 5percig párolom őket. Beleteszem a halat, megszórom curryvel, sóval, borssal. Közepes lángon 7-8 percig párolom, majd hozzáadom a chilit, tárkonyt, oreganot és kakukkfüvet, ízlés szerint kicsit megsózom. Újra lefedem és addig főzöm, míg a hal teljesen megsül.

Főtt kölessel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése