Hozzávalók (kb. 20*30cm-es sütőtálhoz):
20-22db óriás kagylótészta, 25dkg feta sajt, 0,5dl tej, 10dkg reszelt edami, 1kis üveg paradicsompüré(0,5dl) , 2ek ketchup, ½ fej fokhagyma, oregano, bazsalikom, só, cukor, fekete bors
a tésztát 5percre forró, sós vízbe dobom. A fetához apránként hozzákeverem a tejet, sűrű krémes állagúnak kell lennie.
A paradicsomszószhoz a fokhagymát megpucolom, felaprítom, kevés vajon megpárolom. A paradicsompüréhez kevés vizet teszek, kikeverem, majd a fokhagymához öntöm, sózom, borsozom., ízlés szerint teszek bele ketchupot, de el is hagymató. Teszek bele egy csipet cukrot, majd 5percig forralom. Friss oreganoval és bazsalikommal ízesítem.
A tésztát óvatosan leszűröm, hideg vizet engedek rá, és mielőtt még a darabok összeragadnának, óvatosan szétszedem őket. Minden tésztakagylóba 1teáskanál fetakrémet teszek, kissé belenyomkodom. A paradicsomszószt tűzálló tálba öntöm, ebbe rakom a töltött tésztékat, minden töltött kagyló tetejére reszelt sajtot is teszek. Az egészet lefedem alufóliával, majd közepesen forró sütőben 15percig sütöm, ekkor leveszem a fóliát, majd további 5percig magas hőfokon tovább sütöm.
Tálaláskor személyenként 6-7db kagylót tányérra teszek, a paradicsomszószt mellé kanalazom. Nagyon finom és egyszerű vacsoraétel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése