2010. júl. 5.

Fetával töltött óriás kagylótészta paradicsom mártással




Hozzávalók (kb. 20*30cm-es sütőtálhoz):

20-22db óriás kagylótészta, 25dkg feta sajt, 0,5dl tej, 10dkg reszelt edami, 1kis üveg paradicsompüré(0,5dl) , 2ek ketchup, ½ fej fokhagyma, oregano, bazsalikom, só, cukor, fekete bors

a tésztát 5percre forró, sós vízbe dobom. A fetához apránként hozzákeverem a tejet, sűrű krémes állagúnak kell lennie.

A paradicsomszószhoz a fokhagymát megpucolom, felaprítom, kevés vajon megpárolom. A paradicsompüréhez kevés vizet teszek, kikeverem, majd a fokhagymához öntöm, sózom, borsozom., ízlés szerint teszek bele ketchupot, de el is hagymató. Teszek bele egy csipet cukrot, majd 5percig forralom. Friss oreganoval és bazsalikommal ízesítem.

A tésztát óvatosan leszűröm, hideg vizet engedek rá, és mielőtt még a darabok összeragadnának, óvatosan szétszedem őket. Minden tésztakagylóba 1teáskanál fetakrémet teszek, kissé belenyomkodom. A paradicsomszószt tűzálló tálba öntöm, ebbe rakom a töltött tésztékat, minden töltött kagyló tetejére reszelt sajtot is teszek. Az egészet lefedem alufóliával, majd közepesen forró sütőben 15percig sütöm, ekkor leveszem a fóliát, majd további 5percig magas hőfokon tovább sütöm.




Tálaláskor személyenként 6-7db kagylót tányérra teszek, a paradicsomszószt mellé kanalazom. Nagyon finom és egyszerű vacsoraétel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése