2010. júl. 24.

Gombás fészek



Hozzávalók 12darabhoz: 30dkg leveles tészta, 50dkg csiperke, 1/2fej fokhagyma, 1ek olaj, só, bors, 1/4citrom leve, citromfű, kevés erős paprika krém, 2db tojás, 10dkg reszelt sajt

A gombát és a fokhagymát megtisztítom, kisebb darabokra vágom. Serpenyőben kevés olajon megfuttatom a fokhagymát, majd hozzáadom a gombát, sütöm, míg kiengedi a levét, ekkor ízlés szerint fűszerezem,- sózom, borsozom, ráfacsarom a citrom levét, aprítok rá citromfüvet, 1kiskanál erős paprikakrémmel ízesebbé teszem. Ezután annyi ideig sütöm, míg elfő a gomba leve,- zsírjára sütöm...

A kiolvasztott leveles tésztát kb.3mm vékonyra nyújtom. Egy akkora szaggatóval, mint a muffinsütő tálkáinak átmérője, köröket szaggatok. Ezután a maradék tésztából kb.1,5-2cm-es szalagokat vágok. A muffinforma aljába helyezem a tésztaköröket, az oldalához odaillesztgetem a tésztaszalagokat. Az alját kicsit megszurkáltam, ne púposodjon fel sütéskor, bár a ráhelyezett töltelék valószínúleg ezt nem is engedte volna. Az elkészült kis tésztakosárkákba egyenként egy evőkanál gombás tölteléket halmozok. Érdemes a gombát előbb elkészíteni és várni, hogy kihűljön, így elkerülhetjük, hogy a leveles tésztánk maszatossá váljon.
Felverem a tojásokat, teszek bele kevés reszelt sajtot, majd a megtöltött kosárkákra halmozok 1-1,5evőkanállal. Tetejüket megszórom a maradék reszelt sajttal. Előmelegített, közepesen forró sütőben 20-23perc alatt kész.


Fogyasztás előtt várjunk vele, míg kicsit kihűl, a töltelék nagyon forró. De hidegen is fogyasztható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése