2011. márc. 6.

Zöldséges halragu kurkumás rizzsel

Hozzávalók: 50dkg halfilé felkockázva, 4-5gerezd fokhagyma, sötét szójaszósz, citrom leve, római kömény, 1-2csepp szezámolaj, 20dkg zöldség vegyesen, 1dl rizs, 1tk kurkuma, babérlevél

A rizst kétszeres mennyiségű vízben, a babérlevéllel és a kurkumával felteszem főni.
Összekeverem a citromlét, szójaszószt, szezámolajat és a római köményt, beleteszem a felkockázott halat, és kb.fél óráig pácolom. A zöldségeket a fokhagymával félig megpárolom, majd erre teszem a halat a páclével együtt. Szükség esetén kevés vizet önthetünk hozzá. Lefedve 15 percig főzöm.
Ha elkészült, kurkumás rizzsel tálalom. Fogyasztás előtt citromos chili-szósszal meglocsoljuk, frissé, pikánssá teszi az ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése