2012. febr. 19.

Céklás-spenótos rakott palacsinta



Céklás palacsintákhoz: 2tojás, 12dkg zabpehelyliszt, 5-7dkg előzőleg megfőzött, pürésített cékla, kevés víz, só, fahéj
Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, annyi víz kell hozzá, hogy picit sűrűbb állagú legyen a hagyományos palacsintánál. 15percig pihentetjük.

Spenótos palacsintákhoz: 2tojás, 2ek púpozott evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1kiskanál szódabikarbóna, só, fehér bors, szerecsendió, 2evőkanál szezámmag, 1,5dl víz
A céklás palacsintával megegyező módon elkészítjük.

Krémhez: 15dkg túró, 2ek tejföl, fokhagyma

Tetejére reszelt sajt.

Az alapanyagokból 12-15cm átmérőjű palacsintákat sütünk, nagyobbat nem érdemes, mert nehéz megfordítani, elszakadhat. Kicsit lassabban sülnek át, mint a hagyományos palacsinta, első oldalát közepes lángon kb.2-2,5percig kell sütni, a másik oldalát elég 1percig, közben „nézzünk alá”, ne égjen meg, sütőnként a sütési idő eltérő lehet!



Ha elkészültek a palacsinták, összeállítjuk. Tálra teszünk egy céklás palacsintát, vékonyan megkenjük a túrókrémmel, erre kerül a spenótos, erre újabb réteg túrókrém. Tetszőleges magasságig rétegezzük, az utolsó lapot nem kenjük meg, erre szórunk bőségesen a reszelt sajtból.



Előmelegített sütőben a sajt olvadásáig az egészet átmelegítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése